5 любими цитата от Танцуващия с вълци – Майкъл Блейк

Помните ли първата си играчка? Или пък първото гадже? Някакви подобни мисли, чувства и спомени се завъртат у мен, когато чуя името „Танцуващия с вълци„.

Това беше първата книга, която прочетох, част от юношеската литература на майка ми. А тя… имаше и има огромна библиотека. Тук-там някой роман, малко биографии, но най-вече научна фантастика. И там бях тръгнал първо – Соларис на Станислав Лем. Пълен провал за първо четене на книга. Нищо интересно в първите страници. Нямаше тръпка, нямаше живот, а само сухо описание на космическа станция. Не! Мерси! Тъкмо да се отакажа от четенето на книги, защото явно е нещо скучно и досадно и изведнъж – Voilà!

С много резерви и малко инат я взех в ръцете си. Може би бях на около 14, когато влязох в този свят и сякаш не ми се излиза от него. Успях да се потопя в един друг свят, където за известно време си някой друг. Вселена, в която изживяваш чужди мечти, болки, страдания, надежда, копнежи… Преживях това – да можеш да бъдеш някой друг и това да не е проблем. Тогава осъзнах, че книгите влияят и мотивират, а аз търсех такова влияние.

Няколко житейски ъгъла, който ми даде книгата – да бъдеш различен не е проблем. Да бъдеш лоялен, верен и отдаден с цялото си сърце е важно и ценено за хората, които те обичат. И това, че не можеш да бъдеш две неща едновременно или си индианец, или си бял. Не можеш да бъдеш малко бял и много индианец или обратното. Обичам темата за индианците тяхната култура на любов, омраза, чест, вярност и принадлежност.

След тази книга мога да кажа, че обичам да чета книги до голяма степен благодарение на тази долу.

Препоръчвам я на всеки юноша, който иска да даде шанс на книгата пред филма.

  • Понякога са случва така, че онова, от което най-много се страхуваме, има най-несъществени последствия.
  • Като всяко човешко същество, самотата бе нещо, с което непрекъснато трябваше да се бори.
  • Нищо не минава по-бавно от времето, когато чакаш.
  • Запазвайки пламъка си, той се нагаждаше към ролята си на частичка от голямата машина, без изобщо да губи ярката си индивидуалност.
  • В тази колиба ще намерят само един воин на команчите и неговата съпруга.
Асен Топалов - лого
© 2023 Асен Топалов. Всички права запазени..
Общи условия | Политика на поверителност | Карта на сайта